"SCOALA CEA BUNA E ACEEA IN CARE INVETI INAINTE DE TOATE CUM SA INVETI”     NICOLAE IORGA

scoalahalmagiu.ro


    Pagina de pornire

    informatii despre scoala

    informatii despre elevi, promotii curente, promotii anterioare

    informatii despre colectivul profesoral actual si din trecut

    informatii despre activitatile curriculare si extracuriculare, galerie de arta

    informatii despre parteneriate nationale si internationale, premii nationale si internationale

    informatii si persoane de contact"Traiasca duhul lui Iancu", cantec patriotic interpretat de corul copiilor de la Grupul scolar "Moga Voievod", condus de prof. Mugurel Dusan in cadrul Festivalului Cultural Patriotic "Tara Craisorului" 2009"Traiasca duhul lui Iancu", cantec patriotic interpretat de corul copiilor de la Grupul scolar "Moga Voievod", condus de prof. Mugurel Dusan in cadrul Festivalului Cultural Patriotic "Tara Craisorului" 2009


Sceneta "Iancu la Halmagiu", adaptare dupa Paul Everac, prezentata in cadrul Festivalului Cultural Patriotic "Tara Craisorului", Halmagiu, 4 aprilie 2009


Festivalul Cultural – Patriotic „Tara Craisorului” ed. a II-a 2009 - etapa a II-a, comuna Halmagiu , jud. Arad, Sambata 04 aprilie 2009 ora 09:00 Au participat cadrele didactice, elevii si echipajele de Craisori de la Halmagiu, Halmagel, Vata de Jos, Tomesti, Baia de Cris, Brad, Blajeni, Bucuresci si Buces.


Sceneta "Iancu la Halmagiu", adaptare dupa Paul Everac, prezentata in cadrul Festivalului Cultural Patriotic "Tara Craisorului", Halmagiu, 4 aprilie 2009
Elemente de cultura si civilizatie româneasca în Tinutul Halmagiului- Târgul sarutului
     Constientizând apartenenta la o comunitate cu adânci radacini istorice, cu obiceiuri si traditii valoroase dar si responsabilitatea pe care o implica si bazându-se pe munca de cercetare, trei elevi ai Liceului Tehnologic „Moga Voievod”: Luiza Ghilea si Darius Nan din clasa a IX-a si Andrei Dusan din clasa a XI-a, îndrumati de profesorii: Cosmina Sirban si Mugurel Dusan s-au implicat în descoperirea si conservarea traditiilor si obiceiurilor locale, zestrei etnografice si folclorice, adunarea unor obiecte de uz casnic si gospodaresc, dar mai ales sensibilizarea si implicarea membrilor comunitatii în cadrul proiectului: „Elemente de cultura si civilizatie din Tinutul Halmagiului- Târgul Sarutului”. De ce „Târgul sarutului”? In evul mediu Halmagiu era mentionat ca „oppidum”(târg) . Am aflat ca exista în diferite zone ale lumii ,,zile ale îmbratisarii” si pornind de la aceasta realitate a zilelor noastre, am cercetat, am iscodit si am aflat de la batrâni si din carti ca de fapt si la Halmagiu a existat un asemenea obicei legat de târg, care se mentine si astazi dar nu cu aceleasi semnificatii.
     Proiectul a fost initiat si si-a propus descoperirea vechilor obiceiuri si traditii din zona Halmagiului prin studiu pe teren, interviuri, chestionare, sistematizarea informatiilor obtinute în vederea realizarii unei monografii complexe pentru a fi publicate si a unui glosar de termeni si promovarea traditiilor locale prin activitati cultural-artistice si parteneriate cu institutii locale si judetene.
     În anul Centenarului Marii Uniri, proiectul „Elemente de cultura si civilizatie din Tinutul Halmagiului – Târgul Sarutului” de la Halmagiu a obtinut premiul I la faza judeteana a Concursului National Cultura si civilizatie in Romania -Arad 2018. Drept urmare elevii liceului Tehnologic „Moga Voievod” Halmagiu vor reprezenta judetul Arad la faza nationala a concursului ce se va desfasura în perioada 2-5 iunie la Galati.
     Un pios omagiu adus înaintasilor nostri, celor care au stropit cu sângele lor glia pentru realizarea visului de veacuri- Unirea, aducem prin aceasta munca de promovare a traditiilor locale, obiceiuri de care aminteste si Traian Mager în Monografia „Tinutul Halmagiului”, conducator al Garzilor nationale în 1918. Tinerii au datoria de a duce mai departe graiul, portul si traditiile noastre si sa nu uite ca sunt urmasii unor bravi români.

GALERIE DE ARTA

CORUL COPIILOR DIN HALMAGIU
COLINDE 2004

         Corul copiiilor din Halmagiu reprezinta o initiativa admirabila a cadrelor didactice din cadrul Grupului Scolar "Moga Voievod" din comuna. Colectia de colinde numara un numar de 20 de piese, o introducere "Primiti cu colinda" si urarea de final "Ramai gazda sanatoara". In curand va vom da amanunte despre componenta grupului si despre alte activitati care se prefigureaza pentru anul 2005.
         Totodata trebuie sa multumim celor care au sponsorizat aceast CD, respectiv firmei Berenz Spedition si CC Recording

Nr.

Colinda

Marime

01

Primiti colinda noastra?

125kb

02

Sloboza-ne gazda-n casa

810kb

03

Deschide usa crestine

1594kb

04

O, ce veste minunata

1594kb

05

Sfanta maica lui Iisus

1743kb

06

Rasuna bland spre seara

823kb

07

Viflaime, Viflaime

1129kb

08

Sus la poarta raiului

1241kb

09

Colo sus si mai in sus

1287kb

10

La Viflaiem colo-n jos

532kb

11

Trei pastori se intalnira

774kb

12

Doamne a tale cuvinte

1547kb

13

Colo sus pe vreme-aceea

1071kb

14

Cerul si pamantul

1060kb

15

In gradina raiului

1332kb

16

Veniti astazi credinciosii

622kb

17

Steaua sus rasare

804kb

18

Mos Craciun cu plete dalbe

619kb

19

Astazi s-a nascut Hristos

420kb

20

Mare iarna o picat

703kb

21

Coborat-a coborat...

1594kb

22

Ramai gazda sanatoasa

224kb

Sunteti al      vizitator al sitului     

webdesign by Darastean
Pagina a fost actualizata in IANUARIE 2020